torsdag, oktober 18, 2012

Det här med skor

"Du är verkligen ingen skomänniska!", sa en av kollegorna med eftertryck igår när hon kom in på mitt kontor. Jag vet inte om det var mina vinterskor från förra säsongen hon syftade på eller det faktum att jag åter slängt av mig dem på golvet efter att ha varit ute ett snabbt ärende på lunchen*.

Och nej, det är så sant. Jag önskar att jag vore det, samtidigt som jag gillar att inte uppfylla stereotypen att som kvinna måsta ha 10-15 par skor i bruk och som måste stoppas från att handla fler. Kanske jag hade gillat skor mer om jag tagit hand om mina fötter lite bättre (vilket jag borde oavsett) och om jag lärt mig gå i höga, eller åtminstone halvhöga, klackar. Men inte. Det får kanske bli nästa förbättringsområde hos mig själv; ta hand om fötterna.

Men jag har i vart fall beställt hem två vinterjackor. Tänkte prova båda och se vilken (om någon) som passar. Jag hoppas på den ena lite mer, samtidigt som ekonomin hoppas på den andra. Så vi får väl se vem som vinner i slutänden.

*Jag måste verkligen köpa inneskor om jag ska fortsätta vara den enda som inte har skor på jobbet

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Nätshopping is da shit! Mycket lättare att se hur saker ser ut än inne i en affär. Rota bland klädhängare är inte min grej. Sedan är det det där med att kunna känna på kläderna som man går minste om. Har man tur finns affären där man bor så att man kan gå och prova det utvalda plagget.

När det gäller skor är jag nog väldigt lik dej. Har ca 5 par. Vilka jag har växlar beroende på årstid. Sedan har jag 2-3 lite snyggare skor också som inte används så ofta. Fast nu räknade jag visst inte med vandringskängorna och klätterskorna. Inser att jag har ganska många skor ändå eftersom de har olika användningsområden :)
Stickade strumpor/Sockor är ändå skönast inne.

Lycka till med vinterjackan!

Sara sa...

Lite roligt det där, att när det kommer på tal att man har få skor är det ofta flera som stämmer in. Sen börjar de räkna upp och så visar det sig att de ändå inte har särskilt få par skor :)
Å andra sidan verkar du inte ha 4 par av varje sort heller så du kvalar kanske ändå inte in att bli en skosamlare heller...

Iréne JB sa...

Nej, inte fyra par av varje sort. Det är fullständigt onödigt. Däremot kan jag vara lite nördig och köpa ett par lika dana som jag redan har när det börjar gå utför med ett par favoriter, så att jag kan ta fram dem när de första helt gått sönder.

Klätterskor, vandringskängor, vinterskor, gummistövlar, löparskor, finskor av ballerinatyp, finskor av sandaltyp, sandaler (2 par), keen "skosandal", vardagsgympaskor (2 par, varav ett par med hål i och ett par nya), dr martens kängor och tofflor.

Där var hela listan! 13 par skor plus tofflor blev det. Sedan har jag av nostalgiska skäl kvar mina bröllopsskor på vinden.